Trykkformater og maler


OFFSETT
I vår offsetavdeling produserer vi det aller meste innen trykksaker. Største format 52 x 37 cm.

DIGITALTRYKK
I vår digitaltrykkavdeling leverer vi små opplag til høy kvalitet med kort leveringstid. Største format 45 x 32 cm.

STANSEMALER
Skal du trykke mappe hos oss og ønsker en mal for oppsett, last ned våre stansemaler.

KONVOLUTTSTØRRELSER
Vi fører konvolutter fra ulike leverandører. De vanligste konvoluttstørrelsene er:
• C6 str. 162 x 114 mm
• E6/5 str. 220 x 110 mm
• C5 str. 229 x 162 mm
• C4 str. 324 x 229 mm
• B4 str. 353 x 250 mm
• EC4 med vindu str. 312 x 229 mm


Teknisk informasjon


FARGESTYRING
Vi forholder oss til ISO standarden for grafisk bransje, ISO 12647-2.
Dette betyr at vi tilpasser trykket vårt til å matche standardiserte icc-profiler for henholdsvis glatt, matt og ubestrøket trefritt papir. For å få kontroll på dette må vi følge en rekke andre standarder som tar for seg betrakningslys (ISO 3664), skjerm (ISO 12646) og prøvetrykk (ISO 12647-7). Offset trykkmaskiner er «levende» og det vil derfor alltid kreves en løpende kontroll for å oppnå forutsigbare farger.

BEGREPER
PMS (Pantone Matching System):
Enkelt forklart er dette ferdig miksede farger ala et fargekart fra Jotun. Mange velger å jobbe med slike farger for så å konvertere dem til CMYK før trykking. Dette kan gi uønskede sluttresultater da ikke alle PMS farger kan gjengis korrekt i CMYK farger.

CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Key/Black):
Eller prosessfarger som det også kalles. Dette er primærfargene for en trykkmaskin. Sekundær farger oppnår vi ved å blande f.eks Cyan og Yellow, dette vil gi det vi kaller sekundær grønn. Nyanser av CMYK-fargene bygges så opp av rasterteknologi. CMYK-farger har etterhvert blitt standardisert for at de ulike leverandørene skal produsere blandt annet de samme kulørene (ISO 2846-1). Det er viktig å forstå at CMYK-verdier ikke er noen farge før man simulerer dem under en icc-profil. Icc-profilen beskriver nemlig hvordan disse verdiene skal se ut. CMYK er en subtraktiv fargeblanding.

Raster (Halftone Screen):
Farger som ikke ligger i 100% av primærfargene bygges opp av rastermønster. Dvs. små punkter i ulike størrelser og vinkler som ligger sammen og danner fargenyanser og skygger.

Punktstigning (Dot Gain):
Alle trykkmaskiner har punktstigning. Dette forekommer i overførelsen av farger til papiret. Rasterpunktet øker altså i størrelse. Punktstigningen for den maskinen du skal trykke på og hvordan den påvirker farger vil du se dersom du jobber under riktig icc-profil.


Maskinpark


HEIDELBERG SPEEDMASTER 52 ANICOLOR
All fargestyring krever at det blir trykket med en definert density i de 4 prosessfargene. Anicolor gir så lik density fra jobb til jobb at en kan være svært trygg på at resultatet alltid blir det samme.
Anicolor oppnår riktig fargeføring så raskt at kun 5-20 ark er nødvendig for å kunne være trygg på at kvaliteten er helt utmerket! Mange maskiner krever mellom 150 og 300 ark for å oppnå riktig fargeføring. Anicolor reduserer makulaturet med ca. 90% på hver eneste jobb.

KONICA MINOLTA BIZHUB PRESS C1100
Opprettholder den stabilt høye bildekvaliteten etterspurt av profesjonelle brukere selv på jobber med høyt volum. Små ordre og jobber med variabel datautskrift med korte tidsfrister kan leveres raskere og mer effektivt. Hastigheter på 100/85 spm på papir med en vekt på 55 til 350 g/m².

VEGA 400A – FOLIELAMINERING FOR DIGITAL OG OFFSET
Ekstra flott sluttresultatat?Prøv vår folieringsmaskin. Her kan du foliere i et stort utvalg av flotte farger med smell, matt eller metallisk. Foliant Vega 400A er en kompakt standalone-løsning for profesjonell folielaminering av små til mellomstore opplag.

HP LATEX 310 PRINTER
Latexblekket er enorm skrapesikker og det er tørt og klart til bruk når printet kommer ut av printeren. Latex blekk er mer elastisk enn den mest strekkbare vinylen. Det betyr at det er lett å jobbe med disse printene i alle -sammenhenger. Blekket er innenfor alle miljøstandarder og i USA er det bare HP Latex og HP PVCfree Wallpaper som er -godkjent for bruk i barnehage og sykehus. Med latexprinter åpner det seg også et enorm tekstilmarked, -transfermarked, og tapetmarked.

GRAPHTEC 8600-130
En industriledende folieskjærer for skilt og dekor. Med denne kan du presist få skjært ut det du -ønsker i folie og vinyl, om det er til skilting, vindusdekor, bildekor, -transfermerker og mye mye mer.